Per Brahegymnasiets logotyp
Jönköpings kommuns logotype

Spanska

Spanska talas av cirka 500 miljoner människor i Spanien och på den latinamerikanska kontinenten, det vill säga Sydamerika och Centralamerika.

Dessutom talar nästan lika många människor spanska i USA som i hela Spanien vilket gör att vi kan betrakta spanskan som ett världsspråk.

Efter dina studier i spanska har du stora möjligheter att efter gymnasiet resa, arbeta eller studera i något av de 20 länder som har spanska som officiellt språk. Eller är kanske din dröm att rädda utrotningshotade sköldpaddor i Costa Rica, surfa i Ecuador, vandra upp till Machu Picchu eller lära dig dansa Flamenco i Andalusien? Med spanska som grund kan du komma långt. Värt att nämna är att det arabiska inflytandet är en spännande och exotisk dimension i det spanska språket och kulturen.

Det är enkelt att komma in i det spanska språket eftersom det i stort sett uttalas som det skrivs. Grammatiken är till sin uppbyggnad lik den franska, italienska och portugisiska.

Mer än 400 miljoner människor har idag spanska som modersmål, 18 miljoner studenter studerar det och år 2050 spås 10 % av världens befolkning tala spanska. Med andra ord är spanskan ett språk på frammarsch!

Följande kurser i spanska erbjuds:

Spanska 1, Spanska 2, Spanska 3, Spanska 4, Spanska 5, Spanska 6, Spanska 7


Adress: Residensgatan 7 | 553 16 Jönköping | Exp: 036-10 54 78 |

© Per Brahegymnasiet